Sosyal Medya

Güncel

Kim bu Green Card’lı TSK subayları

Çekilişle "şanslılara" vatandaşlığın verildiği, askerlik yapana ise üstüne para ödendiği bir "ütopya"dır ABD. Bu yüzden hakların değil, sorumlulukların ağır bastığı ülkelerin birazcık okumuş vatandaşları kapağı ABD'ye atmak için can atarlar.



Melih Altınok - Sabah

ÇekiliÅŸle "ÅŸanslılara" vatandaÅŸlığın verildiÄŸi, askerlik yapana ise üstüne para ödendiÄŸi bir "ütopya"dır ABD. Bu yüzden hakların deÄŸil, sorumlulukların ağır bastığı ülkelerin birazcık okumuÅŸ vatandaÅŸları kapağı ABD'ye atmak için can atarlar.
Allah'ın günü vatandaÅŸ olmak için ABD'nin düzenlediÄŸi "Green Card" (vatandaÅŸlık kartı) çekiliÅŸlerine kayıt yaptırırlar. Tabii Big Brother herkesi mutlu etmez. Mevzu ÅŸartları yerine getirmeniz, eÄŸitim seviyesiniz, diliniz ÅŸuyunuz buyunuz deÄŸildir. Sadece "çok ama çok ÅŸanslı bazı kiÅŸilere" vurur piyango.
Örneğin 9/11 şokuyla ülkede Müslüm avına çıkılmışken, Türkiye'den "dinci" yaftası yediği için kaçan emekli vaiz Fetullah Gülen'e Green Card verir Washington.Hatta o emekli vaizin ayağının tozuyla getirdiği yabancı bir ülkenin ordusunda görev yapan kurmay subaylara bile!
Evet, doğru duydunuz. ABD, Gülen'in Pensilvanya'ya kaçtığı günden itibaren TSK'nın pek çok kurmay subayına vatandaşlık verdi. Üstelikte lotarisiz, çekilişsiz, kurasız!
Düşünebiliyor musunuz, daha düne kadar "ecnebiyle" evlenmek ordudan atılma gerekçesiyken, bizzat "kendisi yabancı Ã¼lke vatandaşı da olan kurmaylar" sızdırıldı ordumuza.
Bunlardan birini bizzat ben biliyorum. Devlet de, TSK da ulusal güvenliğimizi doğrudan tehdit eden bu kişileri isterse bulur.
Eğitim vb. nedenler istisna olmak üzere, Gülen ABD'ye gittikten sonra sık sık aile boyu ABD seyahatlerine çıkan, aylık geliri "belli" kurmay kadro dikkatle incelenmeli.

***


94'lüler merhamet etmez!
Mayısta CumhurbaÅŸkanı'nın Afrika seyahati dönüşü uçaktaki yayın yönetmenlerine "Darbeyapacağız diyorum inanmıyorsunuz.Ama merak etmeyin size bir ÅŸey yapmayacağız. Fakat o Melih'i bizzat ben alacağım, onun..." diye güya ÅŸakan yapan Albay Ali'yi hatırlıyorsunuz deÄŸil mi?Yazmıştım da, CumhurbaÅŸkanımızın dibine kadar sokulan o hain BaÅŸyaver...
Geçenlerde eski asker bir arkadaşım, Genelkurmay Başkanı'na da kasteden bu "albay yaverler cuntasının" meşhur 94 mezunlarından olduğunu söyledi.
"Meşhurlukları nereden" diye sordum.
"Harp okulunda kendilerine slogan bile bulmuÅŸ, megaloman bir devredir" dedi.
Sloganları da "94'lüler merhamet etmez"miÅŸ!
Bak bak bak...
Kaderin cilvesi iÅŸte, ta o yıllardan beri, kurmaylık yeminine "Türk halkına merhamet etmemeyi" de ekleyenleri, bugün hukuk önünde merhametle biz yargılıyoruz.

Makalenin tamamını buradan okuya bilirsiniz

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.